Suunnittelu Rakentaminen

Asuinmukavuus

asuinmukavuus

Muottiharkkojärjestelmällä toteutettujen kivitalojen lämpöolosuhteet ovat tasaiset paksujen lämmöneristeiden, betonin suuren termisen massan ja tiiviin rakenteen ansiosta. Talvella ei esiinny vedon tunnetta ja kesällä rakennus pysyy viileämpänä kuin tavanomainen rakennus. Tutkimuksissa on todettu, että massiivinen betonirakenne vähentää lämmitysenergiankulutusta jopa 15% ja jäähdytysenergiankulutusta jopa 50% kevytrakenteisiin rakennuksiin nähden.  

Paksun, tiiviin ja yhtenäisen betoniytimen ansiosta rakennuksen ilmaääneneristyskyky on hyvä.  Muottiharkkojärjestelmällä toteutetun kivitalon ilmanvaihtojärjestelmä toimii ilmanpitävän ja tiiviin rakenteen ansiosta suunnitellulla tavalla. Koska haitallista vuotoilmanvaihtoa ei esiinny, oikein mitoitettu ja toteutettu ilmanvaihtojärjestelmä pitää sisäilmaolosuhteet aina mukavana elää ja oleskella.

asuinmukavuus

Muottiharkkorakenne ei aseta juurikaan rajoituksia normaalisti Suomessa käytetylle sisätilojen arkkitehtuurille. Järjestelmä mahdollistaa toimivan ja ulkonäkövaihtoehdoiltaan sekä modernin että perinteisen pientaloarkkitehtuurin.